Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση-Υπενθύμιση σε όλους τους μαθηματικούς του νομού Μεσσηνίας.

Ελληνική Μαθηματική ΕταιρείαΠαράρτημα Μεσσηνίας
Για τον Ευκλείδη Α΄


Σε συνέχεια ενημέρωσης από τον περασμένο Μάιο, ενημερώνουμε -υπενθυμίζουμε, στους Μαθηματικούς του νομού, του Δημοσίου και  μη, όπως  και φοιτητές των Μαθηματικών, ότι το τεύχος του Ευκλείδη Α΄Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου -Μαρτίου, το οποίο απευθύνεται στο Γυμνάσιο, θα συνταχθεί από τους Μεσσήνιους Μαθηματικούς. Συνεπώς, οι όποιες εργασίες, θέματα, υλικό, πρέπει να αρχίσει να μαζεύεται απ΄όποιον ενδιαφέρεται να καταθέσει ασκήσεις εργασίες μικρές ή μεγάλες.
Πρέπει να ληφθεί υπ  όψιν ,ότι εκείνη την εποχή, η Α΄Γυμνασίου, ανάμεσα στα άλλα θέματα , κάνει ανάλογα ποσά, Συμμετρία Η Β΄τάξη την έννοια της κλίσης ευθείας, τον κύκλο κτλ η Γ΄τάξη τριγωνομετρία κτλ
Επίσης «χωράει» στην ύλη και οτιδήποτε τοπικό που έχει σχέση με τα μαθηματικά , πάντα σε σχέση με την ηλικιακή ετοιμότητα μάθησης των παιδιών στα οποία απευθύνεται το περιοδικό.
Οι εργασίες, ακόμα και όσες δεν είναι έτοιμες τελείως, πρέπει να κατατεθούν και να συζητηθούν και με την Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού που θα κατέβει Καλαμάτα για το Συνέδριο.
Άρα, καλό είναι, μέχρι τότε να σταλούν οι εργασίες που υπάρχουν (έστω και σε ατελή μορφή) και να τις θέσουμε υπ΄όψιν της Επιτροπής για να γίνουν , αν γίνουν, και οι όποιες τυχόν παρατηρήσεις κτλ στο περιθώριο του Συνεδρίου.
Αυτή η δυνατότητα, θα μας δώσει την ευκαιρία να προβάλουμε τον τόπο μας και καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να ανταποκριθούν.
Τις εργασίες μπορούν να τις στείλουν και στις τρεις διευθύνσεις:
plataros@gmail.com
marinos@in.gr
marinos@sch.gr

Ευχαριστούμε πολύ.
Εκ μέρους του Παραρτήματος της ΕΜΕ Μεσσηνίας
-ο-
Πρόεδρος
Γιάννης Π. Πλατάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου