Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

8o ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΑΘΙΑ


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για 8η συνεχή χρονιά πραγματοποιεί το ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ στη χώρα μας.
Πρόκειται για έναν θεσμό πρωτοποριακό, που απευθύνεται στους ταλαντούχους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, που έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα μαθηματικά. Στους μαθητές αυτούς δίνεται η δυνατότητα μαζί με άλλους συνομήλικούς τους, να ασχοληθούν για 1 εβδομάδα εντατικά με τομείς των μαθηματικών που δεν διδάσκονται στα σχολεία, ή απαιτούν ιδιαίτερη εξειδίκευση. Το πρόγραμμα και η επιστημονική εποπτεία των μαθημάτων γίνονται από την Επιτροπή Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε, η οποία έχει τεράστια εμπειρία σε θέματα διδασκαλίας διαγωνιστικών μαθηματικών , τόσο για εθνικούς, όσο και για διεθνείς διαγωνισμούς. Εκτός της ενασχόλησης με τα μαθηματικά, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με κολύμβηση, αθλοπαιδιές, και ψυχαγωγικά πνευματικά παιχνίδια σε χώρους ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς.
Το Δ.Σ της Ε.Μ.Ε. διοργανώνει
1. Στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, στο 4 αστέρων εξαιρετικό ξενοδοχείο «OLYMBIAN BAY», από 13 Ιουλίου μέχρι 25 Ιουλίου 2014 , το 8ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με κόστος 450 ευρώ ανά μαθητή.
2. Στο SPORTS VILLAGE Athitaki την 6η Μαθηματική Κατασκήνωση για μαθητές ηλικίας 11 και 12 ετών. Δηλαδή για μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού. Το χρονικό διάστημα που θα λειτουργήσει η μαθηματική κατασκήνωση είναι από 17 Αυγούστου έως 24  Αυγούστου 2014 με κόστος 330 ευρώ ανά μαθητή
Ζητάμε από εσάς να ενημερώσετε τους μαθητές σας, γι’ αυτήν τη δραστηριότητα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.hms.gr.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε για την βοήθειά σας και την κατανόησή σας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας
Ο Πρόεδρος
Καθηγητής Γεώργιος Δημάκος
Ο Γενικός Γραμματέας
Μανόλης Κρητικός
Επίκουρος καθηγητής  Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαγωνισμών της ΕΜΕ διοργανώνει το 8ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, στο διάστημα 3 – 9  Αυγούστου 2014.
Οι μαθητές διαμένουν στο Ξενοδοχείο «ΒΕΡΜΙΟΝ» (http://www.hotelvermion.gr/index.htm), που βρίσκεται εντός του μοναδικής φυσικής ομορφιάς πάρκου του Αγίου Νικολάου, πλάι στο ποτάμι των πηγών της Αράπιτσας. Το ξενοδοχείο διαθέτει γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τένις, βόλεϊ, υπερσύγχρονο γυμναστήριο και κολυμβητήριο.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά σε πέντε διδακτικές ώρες από την Δευτέρα 4 Αυγούστου έως την Παρασκευή 8 Αυγούστου. Το πρόγραμμα διδασκαλίας, η ύλη και οι καθηγητές που θα διδάξουν, τελούν υπό την εποπτεία και επιστημονική καθοδήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Σε κάθε μαθητή δίνεται τσάντα που περιέχει σημειώσεις των μαθημάτων ανάλογα με την τάξη του.
Τα γεύματα των παιδιών πρωί, μεσημέρι, βράδυ επιλέγονται από το ειδικό προσωπικό του Ξενοδοχείου και ανταποκρίνονται στις σωματικές και πνευματικές τους ανάγκες.
Οι χώροι διαμονής φυλάσσονται όλο το 24ωρο από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ξενοδοχείου, αλλά και από άτομα που θα ανήκουν στην οργανωτική επιτροπή του Μ.Κ.Σ. και του Παραρτήματος της Ημαθίας.
Το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή ανέρχεται στο ποσό των 400€, για τα αδέλφια ισχύει έκπτωση 20% στο συνολικό ποσό, ενώ για τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, δίχως διαμονή και σίτιση το κόστος είναι 200€.
Για τη συμμετοχή κάθε μαθητή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ( doc , pdf ) και η ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής 100€ στον λογαριασμό: ALPHA BANK IBAN GR54 0140 8300 8300 0210 1299 217 (Δικαιούχοι Ιωάννης Καμπουρίδης – Στυλιανός Μιόγλου). Προσοχή πρέπει να αναγράφονται στο έντυπο της Τράπεζας το επώνυμο, όνομα και πατρώνυμο του καταθέτη και αντίγραφο του δελτίου κατάθεσης, της προκαταβολής στη τράπεζα και του ατομικού δελτίου συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν με FAX στο 2331067174 ή στο e-mail: mathima0@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου