Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Στην Τσιάγκ Μάϊ της Ταϋλάνδης η 56η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα νέων. Τα θέματα στα ελληνικά, ανάμεσα σε 54 διαφορετικές γλώσσες


Στο πανεπιστήμιο της πόλης Τσιάγκ Μάϊ της Ταϋλάνδης, ολοκληρώνεται την Πέμπτη, η 56η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα νέων.
Η μαθηματική ολυμπιάδα 2015, διοργανώνεται από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ - International Mathematical Olympiad, και στη φετινή διαγωνιστική συνάντηση παίρνουν μέρος 114 χώρες με τις μαθηματικές τους ενώσεις, μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία, Ελλάδα και περισσότεροι από 600 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.
 Την εθνική αντιπροσωπεία αποτελούν οι, Πέτρος Ντούνης, Παναγιώτης Μισιάκος, Δημήτρης Μελάς, Νέστορας Χαχάμης, Παναγιώτα Καρατζά και Απόστολος Παναγιωτόπουλος. Επικεφαλής της ομάδας είναι από την πλευρά της μαθηματικής εταιρείας - ΕΜΕ, οι Ανάργυρος Φελλούρης, αν. καθηγητής εθνικού μετσόβιου πολυτεχνείου και Ευάγγελος Ζώτος, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 Σημειώνεται, ότι οι επόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν, το 2016 από τις 6 έως τις 16 Ιουλίου, στο Χόγκ Κόγκ, το 2017 στη Βραζιλία, το 2018 στη Ρουμανία και το 2019 στην Αγγλία.
Τα αποτελέσματα αναλυτικά για τη χώρα μας, στην περυσινή διοργάνωση βρίσκονται εδώ 
Χρόνος διεξαγωγής: Aπό τις 4 έως τις 16 Ιουλίου.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στο τηλ. 210 3616532 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ
Τα θέματα της μαθηματικής ολυμπιάδας, δόθηκαν από τους οργανωτές σε 54 διαφορετικές γλώσσες. Εδώ δημοσιεύονται στα ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου