Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Σπουδαίο Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών στην Καλαμάτα

Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών θα φιλοξενήσει η Καλαμάτα το τριήμερο από μεθαύριο Κυριακή 26 ώς την Τρίτη 28 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο Elite City Resort.
Το συνέδριο -με θέμα "Σύγχρονες μαθηματικές μέθοδοι στην Επιστήμη και την Τεχνολογία 2012/Modern Mathematical Methods in Science and Technology 2012"- διοργανώνεται από το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συνεργασία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, ο συμπατριώτης μας καθηγητής Γρηγόρης Καλογερόπουλος -από τη Μεσσήνη-, «το συνέδριο αυτό είναι το τρίτο μιας σειράς που ξεκίνησε το 2006 στην Πάρο και συνεχίστηκε το 2009 στον Πόρο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλλιέργεια και προαγωγή της έρευνας στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους στη χώρα μας».
Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες στην ευρύτερη περιοχή των εφαρμογών των Μαθηματικών, από ΑΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα και ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς.
Οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνει είναι, Διαφορικές Εξισώσεις και Μαθηματικά Μοντέλα, Αριθμητική Ανάλυση – Υπολογιστικά Μαθηματικά, Εφαρμογές των Μαθηματικών στην Οικονομία και Ασφάλιση, Στοχαστική Ανάλυση – Μοντελοποίηση, Βελτιστοποίηση και Θεωρία Ελέγχου, Επεξεργασία Εικόνας και Σήματος.
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι διεθνούς κύρους επιστήμονες, Jose Arrieta - Universidad Complutense de Madrid (Ισπανία), Giorgio Fusco - Università degli Studi dell’Aquila (Ιταλία), Gerhard Kristensson - Lunds Universitet (Σουηδία), Χαράλαμπος Μακριδάκης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Rainer Picard - Technische Universität Dresden (Γερμανία) και
Αθανάσιος Τζαβάρας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους του συνεδρίου -δηλαδή λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής- θα γίνουν χαιρετισμοί από επισήμους και θα προσφερθούν τοπικά προϊόντα από το Δήμο Μεσσήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου